Om Decin

Děčín - naše druhé domovské město.

Det er ikke helt uden grund, at vi omtaler Děčín , som vores 2. hjemby.

 

Byen ligger 13 km syd for den Tysk/Tjekkiske grænse, og dette er lige en tilpas køretid for os.Vi bruger Decin som stop og start på ferier i Tjekkiet , næsten hver gang. Derfor har vi fået et lidt specielt forhold til denne, mellemstore grænse by, som vi betragter som vores hjemmebane nr. 2. Vi får tanket både bil,sind og mave op , inden det går videre. Hvert forår, tilbringer vi mindst 4 -5 dage i byen, for at opleve forårets komme. Sæt dig ned foran Hotel Posta , og der går ikke mange minutter, før du er i snak med de lokale, eller andre turister.

Byen var tidligere et knudepunkt, hvad busture til Tjekkiet angår. Men efter at der nu er motorvej fra Dresden til Prag , er der faldet mere ro over byen. Nu er der mange turister på cykel, da Decin er en del af Elb - ruten - man kan endda leje en cykel, og selv prøve ruten til Hrensko. Cyler kan lejes på : Labské nábř. 1716/33

Der er ikke de helt store attraktioner i Děčín, men byen er et udmærket udgangs punkt for ture i Det Bøhmiske Schweiz, som området kaldes. Her ligger b.la Europas største naturlige bro Pravčická brána. Man kan gå på opdagelse i Tiske Steny, som er et område med eroderede kalk sandstens klipper. Sejlturen på Elben, som godt nok hedder Vltava indtil Hrensko, må man heller ikke snyde sig selv for.

I selve Decin finder vi , som i alle andre støre byer Slottet. På trods af en ret omskiftelig tilværelse de sidste 100 år, er slottet nu ved at være tilbage i næsten oprindelig stand. Rosenhaven med udsigt over byen, er et must for haveelskere. Der er også en lille zoologisk have i byen. Den er beliggende bag Pastýřská stěna, som man ikke kan undgå at se, når man krydser floden. Der er ikke så mange små butikker på østsiden af floden, men bevæger man sig over i bydelen Podmokly, finder man - udover "Det gamle bryggeri", som er et moderne indkøbs center, også de små sjove butikker . samt muligheden for et glas øl til lokale priser. Desuden ligger der nær U Prince 2 af de store vietnameser butikker, hvis man har det behov. Men ellers kan man besøge Hrensko, hvor der stadig er mulighed for at " gøre en god handel ". Mulighederne er mange, og man kan også bare sætte sig med et glas koldt øl og nyde " at man nu er hjemme igen ". Decin nåes - uden motorvejs afgift via Pirna i Tyskland, eller ved frakørsel lige før Usti Nad Labem.

LOREM IPSUM VELITESSE

Nam consequat convallis augue mauris facilisis metus sapien orci massa sed volutpat pharetra metus magna risus sit amet. Neque scelerisque nuncs euismod risus placerat in adipiscing cras.

LOREM IPSUM VELITESSE

Nam consequat convallis augue mauris facilisis metus sapien orci massa sed volutpat pharetra metus magna risus sit amet. Neque scelerisque nuncs euismod risus placerat in adipiscing cras.

 

Copyright @ All Rights Reserved