Hvad skal jeg se

 

PRAG

 

Prag ligger så tæt på Danmark, at byen sagtens kan besøges i en forlænget weekend - samtidig med at man også får set byen og dannet sig et indtryk af den. Byen har forandret sig meget de sidste 20 år, fra at være et billigt rejsemål som befandt sig på den østlige side af Jerntæppet, til i dag at være en moderne storby. Til gengæld har Den Gyldne Stad stadig den samme tiltrækningskraft, og er populær som aldrig før.

Vi har besøgt byen mange gange , siden vi forsigtigt indtog den i 1998. Hver gang er vi blevet begejstret for at være tilbage . Hvad enten man selv kører eller kommer med bus - tog eller fly, bliver man overvældet, når man ser denne flotte by.

 

Vi vil gerne give et kort indblik i hvad det er, du kan og skal se når du kommer til Prag.

 

 

Karlsbroen ..

 

Billedet er taget en meget tidlig juli morgen .

De første par besøg, bragte os ikke ret meget længere end de steder, man som turist skal se. Karlsbroen – Borgen med Sct Vitus katedralen – Den gyldne gade – Wenzelspladsen og kongevejen. Som turene til Tjekkiet blev flere , vovede vi os lidt længere ud i Prags små gader. Væk fra den værste turist strøm, og derud hvor livet går sin vante gang. Vi fandt pensioner b.la. nær Prags svømmestadion, i Prag 4 hvor der er stille og næsten turist frit.

Men også Prag 6 kan anbefales . Dette betød, at det nu var muligt at bevæge sig rundt og opleve byens seværdigheder på en helt ny måde.

Takket være Inge Bro Jørgensen og hendes bog : Prag – Kulturhistoriske byvandringer , har vi været meget rundt i Prag og har set mere, end man ser på en guidet byrundtur. En sådan kan dog kraftigt anbefales, hvis man er nybegynder i Prag. Jeg kender flere guider, som kan snakke i dagevis om Prags vidunderligheder , og kan varmt anbefale disse.

 

Herunder er der links til nogle sider, som giver input til hvad man kan se i Prag .Mulighederne er mange, men vælg selv. Restauranter tilbyder sig i massevis . Men et spisested som kan anbefales, hvis man vil ud lokalt , er U Zlateho Slunce. Det er beliggende på Tusarova, et enkelt stop efter ” det gule marked” , når man kommer fra byen. Her spiser man godt og billigt – lokal mad til lokale priser !

 

Vi har de sidste år søgt lidt væk fra Centrum . Ikke fordi der ikke er nok at se på . Tvært imod er der for meget , da byen stadig er et populært rejsemål. Turister over alt. Men det skal ikke afholde nogle fra at rejse dertil.

Vi er vel bare blevet lidt kræsne, med tiden , men besøger nu kun Prag et par dage af gangen.

 

Copyright @ All Rights Reserved