Lidt info

Et par udvagte " must see " seværdigheder.

 

 

Tyn Kirken / Den gamle rådhus plads.

 

Beliggende på den gamle rådhusplads. Kirken er fra omkring år 1400 , og er især for os dansker et besøg værd. Den danske astronom Tycho Brahe ligger nemlig begravet i kirken .

På den gamle rådhusplads finder vi også det gamle rådhus, med det berømte astroniske ur, som hver hele klokketime trækker turister til. Urets værk er over 500 år gammelt. Det er muligt at komme op i rådhustårnet og nyde den pragtfulde udsigt over Prag centrum.

Rundt i Prag

Vil man have et godt indtryk af Prag, kan dette ske med sporvogn. Der er linierne 14 - 17 og 22 . På disse tre linier passerer man der fleste af byens seværdigheder. Dette kræver dog et stykke forarbejde, da man jo skal være forberedt på hvad der er rundt om hjørnet.

Linie 22 ører mellem Karlspladsen og Strahov Klosteret. Undervejs passerer man b.la National teateret ,Vltava floden, Petrin Parken med det lille Eiffeltårn , Sct Nikolai kirken og Prags borg.. Men husk at ruten også kaldes Pick pocket expressen ( lommetyvs expressen). Netop linien på videoklippet , har sin egen historie for mig. 1 time tidligere kørte vi med 23´eren. Uheldigvis holdt der en bil skævt parkeret , med et hjørne ud over skinnerne. Vild panik- løftede arme og en masse snak. Vi stod ved siden af en hollandsk turist. Efter et kort samråd , steg vi af. Gik frem og løftede bilens bagende ind på fortovet, så vi kunne komme forbi. Vi blev mødt af sporadiske klapsalver, da vi kom ind i sporvognen igen..

 

Karlsbroen, forbinder Male Strana og Stare mesto.

Broen er 516 meter lang og næsten 10 meter bred. Den har 16 hvælvinger og beskyttes af to tårne, et på vestsiden og et på østsiden. Ligeledes er broen prydet med 30 statuer,som forestiller helgener og skytsengle

Siden 1965 er statuer og skulpturer systematisk udskiftet med replika, og originalerne er i stedet udstillet på Nationalmuseet.

Karlsbroen er et sted man må besøge, da broen udover at forbinde Male Strane og State Mesto, også er en naturlig turistmagnet. Af den grund finder man også i dagtimerne et mylder af kunstnere og handlende, der tilbyder deres varer og tjenester til turisterne.

Jeg vil anbefale at man klikker på nedennævnte link , hvis man vil rundt i byen, eller på udflugt til noget i oplandet.

Dansk talende guide, med en utrolig viden om Tjekkiet og Prag.

 

Copyright @ All Rights Reserved