På tur ved Nová Bystřice.

Nová Bystřice.

Byen ligger på grænsen mellem Tjekkiet og Østrig, tæt på Østrigs nordligste punkt i nærheden af ​​Haugschlag. En vejgrænseovergang fører til landsbyen Grametten. Nová Bystřice har omkring 3.400 indbyggere. Dette var alt vi vidste før vi i 2014 besøgte byen.

Der var 2 grunde til ,at vi i 2014 valgte denne lille by. Robert og Lucie har sommerhus tæt på ,og der er en golfbane, hvor vi kan få rabat ! Vi valgte denne gang indkvartering med " Selfcatering", hvilket betød at morgenmaden måtte hentes i Flop supermarkedet.

Området byder også på seværdigheder. B.la Landštejn Slottet, som kan dateres tilbage til 1300 tallet. VI valgte at køre det første stykke vej mod slottet, og så tage en flot vandretur gennem skovene resten af vejen. En afvekslende tur med gode oplevelser. Slottet var, selv omdet i dag står som en tom skal også en olpevelse, og giver et godt indblik i datidens byggestil - kvalitet og størrelse. Heldigvis faldt vejen også dennne dag forbi et pitstop, som absolut var nødvendigt.

 

Når man alligevel er her i området SKAL turen gå til Slavnonice . Hvad Nová Bystřice ikke har som turistby , finder man så absolut i Slavonice.Byen har et traditionelt middelalderligt renæssancens centrum med Sgraffito- overdækkede bygninger fra det 14. til det 16. århundrede, den ældste dating til 1545. Sgraffito er næststørste i Tjekkiet, med ældre kun eksisterende i Prag fra 1544.

Slavonice var så tæt på den østrigske grænse, at den blev hårdt ramt af oprettelsen af jerntæppet i kommunistperioden . Den nærliggende landsby Maříž blev tømt for sine indbyggere i den kommunistiske tidsalder for at forhindre folk i at bo, hvor som helst nær grænsen til ikke-kommunistiske Østrig (de nuværende indbyggere kunne forblive, men ingen nye beboere kunne flytte ind og ejendomme kunne ikke sælges eller arvet).Efter fløjlrevolutionen og kommunismens fald blev Maříž rekoloniseret af keramikere, og slavonice er igen blevet et populært rejsemål for tjekkiske turister og kunstnere. Mange små gallerier er opstået som følge af antallet af kunstnere og værksteder i Slavonice.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved