Tjekkiets højeste bjerg

Sněžka - Tjekkiets højeste bjerg

 

Med sine 1603 meters højde knejser Sněžka højt ove de andre tinder i Krknose bjergene. Området ligger ved grænsen mod Polen, dog uden grænse kontrol. Toppen af bjerget kan nåes ad vandre stier, eller via kabel bane fra byen Pec pod Sněžkou , som ligger for foden af bjerget i ca 800 meters højde. Området er et kendt skiområde om vinteren, men er så absolut også et besøg værd om sommeren.

 

Dette benyttede vi os af i sommeren 2010, hvor Robert og Lucie atter bød på tur i " vildmarken". Denne gang havde Robert fundet Restaurace Žižkova bouda, ud fra en gammel film , han havde set. Hotellet var sommer lukket, men de ansatte holdt sommerferie på hotellet. Dette gav os en rig mulighed for at opleve livet om sommeren. Der var utallige romancer , både mellem de forskllige køn, men også mellem altmuligmanden og flaskerne. - Joh , opholdet bød på stof nok til en hel bog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores hotel blev betjent af en omrejsende kok, som hver hver dag besøgte os, hen under aften. Maden blev serveret og vi kunnne hver aften bestille øl til aften hyggen. Dog skulle vi bestille samlet tilhele aftenen, så nogle dage ramte vi lidt forkert .Specielt den aften Danmark tabte til Japan ved Wm i fodbold. !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fik udforsket området, bl.a. Pec pod Sněžkou , som jo er en typisk bjergby. Vi besteg de 1603 meter , dog med stole lift ,men det var så absolut turen værd. Vejret var ikke helt med os, men vi kunne da ffå et indtryk af nærområdet. Det var koldt , men vi havde en god tur til toppen. Er man godt gående, kan man jo tage turen til fods den ene vej. Men vi " havde ikke lige tid " den dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan ikke besøge området uden at besøge Černá Hora, som med sine 1299 meter også er et fyrtårn i området . Turen foregik til fods , og vi fik en masse flotte indtryk af området med hjem. Heldigvis er der en restaurant undervejs, så der er mulighed for et pit stop.

 

Er man ikke til ren bjergferie er der også andre muligheder i området. B.la Janské Lázně, som er en lille kurby i området. Trutnov ligger ligeledes i fornuftig afstand fra området..

 

Copyright @ All Rights Reserved