Tjekkisk øl

TJEKKIET OG ØL.

 

2 ting som for mange hænger tæt sammen

Tjekkernes forkærlighed for øl er ikke af nyere dato. Gennem mange 100 år er der blevet brygget øl i landet. f.eks havde Plzen 12 år efter byens grundlæggelse 25 bryghuse.

Senere i 1842 kunne man i Plzen så præsentere en gylden undergæret øl. Denne fik navnet efter byen, og er nu kendt som Pilsner Urquell. Man dyrker sine egen humle, og mange har nok set de store arealer med stativer med humle , når man kører lidt rundt i Nord Bøhmen.

Siden er der kommet mange andre bryggerier til . Med et forbrug på godt 150 liter øl pr indbygger pr år (2008), ligger landet klart i top på listen over øldrikkende lande. Men de mange turister , som hver år holder ferie i Tjekkiet, hjælper godt til i regnskabet ..

Tjekkisk øl angiver ikke selve alkohol procenten , men plato/ballinggrader. Alkohol procenten er ca 1/3 af det angivne ..så 10 svarer til ca.3,5 % osv

 

Nogle bryggerier nævnt .. andre så absolut ikke glemt. Men jeg vil vende tilbage med flere mærker - når tørsten melder sig. For mere omkring den tjekkiske øl historie, klik på nedenstående knap .

 

Copyright @ All Rights Reserved