Tyršův most

Vltava

Zamek Decin

Děčín er en dejlig by i Elb-dalen, tæt på hovedbanen, der forbinder Sachsen og Prag. Før anden verdenskrig var de fleste indbyggere etniske tyskere. Efter krigen blev hele den tyske befolkning drevet ud, flygtet eller genbosat. Den nye kommunistiske regering redesignede byen, og ødelagde mange historiske bygninger og boligblokke i processen. På grund af det er der i disse dage mere end et centrum i Děčín, hvilket kan være forvirrende. Hovedbanegården og busstationen, samt rådhuset er alle placeret på den modsatte bred af floden, end slottet og den historiske gamle bydel. Med en befolkning på 50.000 er Decin den 19. største by i landet. Det gamle tyske navn for byen “Tetschen” har sandsynligvis samme rod som det tjekkiske navn, hvilket bliver tydeligt, når man hører det udtalt i en saksisk accent.

Děčín ligger på hovedbanen, der forbinder Prag med Tyskland. Fra Prag tager det ca. 1 1/2 time med toget for at komme til Děčín. Fra Dresden kan du tage det direkte Eurocity tog, som tager 45 minutter om den meget maleriske tur gennem Elbe-dalen og det Saksiske Schweiz. Med bilen tager det ca. 1 1/2 time fra Prag. Turen kan gå via den tidligere tyske Kz lejr Theresienstadt, som ligger på vejen fra Prag. Nyd de sidste kilometer langs floden, inden du kommer til Děčín

Byen har meget natur at byde på , især naturen er en gave, og er man til skov , bjerge og flot natur er der mange muligheder. Men der er også spændende ting i byen. Derfor kan vi varmt anbefale at at tage en overnatning , så man kan nå at opleve det hele..