At holde ferie i Tjekkiet, behøver ikke være en inaktiv ferie med prøvesmagning af Tjekkisk øl, og det Tjekkiske køkken. Det sidst nævnte kan være en voldsom oplevelse, da det lokale køkken byder på retter, som ligger tungt i maven. Men selvfølgelig er ” Stegt svineknæ ” – Knødler mm. så absolut værd at prøve..

Der er rig mulighed for at holde aktiv ferie i landet. De store skiområder i Krknose bjergene , byder om sommeren på alt, hvad en aktiv familie kan ønske. En vandretur i Krkonose bjergene , byder på en uforglemmelig oplevelse gennem det smukke tjekkiske landskab. På vandreturene i dette område, vil man opleve den storslåede natur . Bjergene ligger i 1300 – 1500 meters højde, og fra stierne har man et perfekt udsyn til bjergtoppene, der knejser i horisonten.Turen går på grænsen mellem Tjekkiet og Polen, og man vil hurtigt lære grænse skiltene at kende. Som udgangs punkt ville jeg personligt vælge Harrachov, som ud over vandreture, også byder på tennisbaner, minigolf, bobslædebane, monkeypark, gigant swing, klatrevæg, minemuseum, glasværk, bryggeri, pizzariaer, restauranter, butikker og meget mere. Skulle vejret ikke være til det udendørs , er der ikke langt til Liberec, hvor man kan dyrke “aktiv shopping “.

Rafting – klatring – high rope – gåture i Český Ráj – cykelture i Modrava – sejlture på Vltava – osv. Muligheder er mange og priserne er til at betale.

Der er en del danske selskaber, som udbyder disse aktive ophold. Se et udvalg af disse her, samt en artikel fra Berlingske tidende, som omtaler emnet.