Menu

Oplevelser i Tjekkiet

Golf i Tjekkiet Oplevelser i Tjekkiet

Det er nemt at sige oplevelser i Tjekkiet. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte.??

Sammen med vores gode ven Robert Pojer, har vi været på cykeltur i Modrava , nær den Østrisk/Tjekkiske grænse. Vi havde 3 dage på stedet, hvor vi udforskede det område, som under den kolde krig, var stengt forbudt område, for folk som os. Vi cyklede på de stier, som grænse soldaterne, havde brugt når de afsikrede området. Andre stier var anlagt der hvor selve jerntæppet havde været. Det var nogle utrolige dage, med masser af historiske indtryk, og det var tydeligt at Robert havde læst på lektien. Vi kørte mange højde meter , men når det går op går det også ned. Vi fik historien om flugtruten over mosen, og om mange af de andre ting, som var foregået der i perioden. Vi så Vltavas udspring , og var oppe i udsigt tårnet (lytte posten) på Polednik. Jeg kan varmt anbefale at tage på tur i dette skov og højmose område. Indkvartering og cykel leje klares nemt i Modrava .

Vi har ligeledes været på besøg i Nova Bystrice tæt på den samme grænse .Ketty skulle til frisør, så jeg beskæftigede mig med min yndlings beskæftigelse. En kold fadøl, og 6 postkort som skulle skrives. Jeg fil ikke lov til at sidde alene ret længe. En enlig turist ved stambordet , og inden længe var jeg i snak med et par af de lokale. Det er på den måde, at vi får fortalt hvad der rører sig i det område vi er i. De lokale er meget snak salige, når de først får åbnet op… Det samme oplevede vi Roudna nær Sobeslav. Her var det Dennis ( vores svigersøn) som fik en oplevelse. Vi mødte en lokal mand, som fortalte om tiden mellem 1940 og frem til i dag. Vi havde en utrolig god og lærerig snak med ham, og blev denne eftermiddag klogere på mange lokale ting. Men dette sker især når man kommer der ud , hvor der ikke lige kommer vestlige turister hver uge .

Vores gode ven Robert, har en stor andel i mange af de positive ting vi har oplevet de sidste 20 år i Tjekkiet. Han har et sommerhus syd for Prag , helt ude på landet i en lille by. Vi boede der i et par dage, for få år siden. Robert stillede velvilligt nogle meget gamle cyklet til rådighed. På disse kom vi rundt i området ad blå – gule og røde ruter. Ikke alle lige fremkommelige -men overalt blev i mødt af venlige folk, som var meget interesseret i at vide hvor vi kom fra .Dog først efter at de havde erfaret at vi ikke var Tjekker. De forventede ikke at turister ville køre på så gamle cykler, og var meget overraskede over at vi var danske. Vi har siden cyklet rundt i området på nye cykler, og venligheden er der stadig.

Vi har boet rigtigt mange gange i Decin, som derfor også er nævnt i menuen på disse sider. Vi besøger byen et par gange om året, og hver gang er det som at komme hjem. Vi har snakket med rigtigt mange mennesker, både de lokale, men også tjekkiske turister, som var på besøg – ligesom os. Sæt dig på torvet, foran Hotel Posta og der går ikke lang tid før man har fundet ud af, at her snakker man.

Selv om Prag er en flot stor by, sker der altså meget uden for denne by. Kom ud og oplev det virkelige Tjekkiet på egen hånd. Lej et hus gennem et af de mange bureauer, som har Tjekkiske huse, og oplev hvordan livet leves i de små byer .