Når man rejser i udlandet og især hovedstæder, vil man kunne opleve at man kommer ud for tyveri og lignende. Dermed ikke sagt, at Prag er værre end andre storbyer, men alligevel. Husk altid at bruge din sunde fornuft , og ikke gøre ting som du ikke ville gøre hjemme . Vær især opmærksom på tæt befolkede steder: Metro – både tog og stationer, samt de mest populære turistruter med sporvogne ( b.la. linie 22 ). Læs indlægget på knappen ” Vær opmærksom”, og vær bare lidt bedre forberedt til turen. Ligeledes bør man stadigvæk ikke benytte sig af de mange vekselbureauer, som man finder rundt omkring i byen.Kursen er ikke altid hvad den ser ud til at være! Veksling i banker og brug af bankautomater er en enkel måde at undgå problemer. Veksel aldrig på gaden i Prag!

Taxaer står øverst på alle lister over turistfælder i Prag. De firmaer som holder de steder hvor der er flest turister kommer er oftest værst. Jo tættere du er på de store seværdigheder, jo større chance for at betale overpris . Hus at maximum prisen i Prag er 28czk/km og 40czk/ startgebyr, så tjek vognens skilte før du stiger ind !

Restauranter på turitstrøget, kan ligeledes uopfordret tillægge regningen prisen for kuverter /brød og 10% drikkepenge .Selv om det er hyggeligt at sidde der hvor det sker, kan man mange gange få en anden oplevelse ved at søge lidt væk.

Sidder lommepengene lidt løst, kan man let fristes til at købe en souvenir i en af de mange små butikker som findes netop der hvor alle går. Tit er der tale om varer af ubestemt oprindelse og kvalitet .Hvis du vil have noget med hjem fra turen, så besøg en butik lidt væk fra turist gaderne.