Så har vi nok engang været i Tjekkiet. Vi havde booket et par dage i Prag, og selv om Prag er en flot by om sommeren, er det ikke lige min favorit årstid. Man må nærmest “albue” sig frem gennem de mange andre turister, der også har fundet vej til seværdighederne. Heldigvis kender vi nogle af de mere rolige steder i byen, og kunne slappe af under afslappede forhold. Vi spiste b.la på en stille fortovs restaurant i Prag 6. Fra Prag gik turen til Vlasim ved Benesov, hvor vi boede i et hus på en stille villavej. Der blev spillet golf på Loretta og Panorama. Herefter gik turen via Podebrady til Hradec Kralove , som vi tidligere kun har besøgt et par timer. En flot gammel by, uden mange turister. Byen har en flot bymidte med mange flotte bygninger, og er så absolut et besøg værd. Vi boede på en lille pension 2 km fra Centrum, og oplevede ikke storby livet på nærmeste hold. Selv om vi på forhånd havde sagt at vi IKKE ville bo i Decin denne gang, havnede vi der selvfølgelig igen. På grund af vejret aflyste vi Liberec, og valgte Decin som sidste by inden hjemrejsen. Vi har siden besøgt Liberec. Denne gang lige i kølvandet på cov 19, men vi havde et par gode dage i byen, hvor vi besøgte både nye og gamle steder.

Se side

Vi var Tjekkiet i juni måned, og havde her nogle gode og lidt anderledes oplevelser. Vi startede i Harrachov, hvor vi fandt Martin , som vi havde mistet kontakten med for 15 år siden. Vi fandt ham endda få 100 meter fra hvor vi sidst mødte ham. Derud over viste det sig at vi havde fælles tjekkiske venner. Vi nåede også at spille golfbanen i Ceska Lipa. En ny bane som kan anbefales, hvis man er til golf, og på rundtur i den nordlige del af Tjekkiet. Der er mulighed for at bo i Ceska Lipa eller Novy Bor. Perfekt beliggenhed, til den sidste runde golf inden hjemrejsen.Den sidste nat på vores tur boede vi på en pension i Janov. Stedet er ejet af russere, og eneste mulighed for at kommunikere med personalet var gennem Google translate. Langsommelig måde at snakke på, man alting endte godt .(Undtagen det med maden). Vi nød opholdet, og vender måske tilbage, men spiser næste gang i nærheden !

Som skrevet andre steder på disse sider, er der rig mulighed for at opleve noget nyt og anderledes i Tjekkiet. Man skal bare springe ud i det, og møde tjekkerne på deres hjemmebane, og så er der som regel dømt succes !

Tak for at du kiggede ind .